2012. július 30., hétfő

Újrahasznosítás: szoknyából szoknya

Turkálós beszerzés ez a hosszú szoknya . Nagyon megtetszett az alján található díszítés, így a kosaramban kötött ki ( már vagy jó egy éve). Táskát gondoltam készíteni belőle. Most a szekrény pakolás közben pont a kezembe került. És inkább a tetejéből egy szoknyát láttam meg a kereszt lányomnak.
A méret pont jó, csak a hossz  hosszú. Így az alját levágtam, majd valamikor lesz belőle egy táska. :-)
A szoknyát beszegtem, csipke szalagot varrtam végig az alján, gomb virággal díszítettem.

A kis tulajdonosa szombaton már nagy örömmel birtokba is vette.

Egyszerű, de nagyszerű átalakítás.

2012. július 29., vasárnap

A szerelmes répa

Kertünkben termett ez az ölelkezős répa.
Imádom , olyan kis aranyosak .

De ez se mentette meg őket , hogy ne a répa pörköltben végezze. :-)

2012. július 17., kedd

Kertünk

Egyszerűen imádom a kertészkedést. A vetéstől palántázástól kezdve mindent, na jó majdnem mindent, mert az ásásért nem lelkesedek annyira.
De legjobban azért mégis azt imádom, mikor mint tegnap lemegyek a kiskertünkbe, és hozok fel paprikát, paradicsomot , hagymát (a lecsóba), citromfüvet (a limonádéba), barackot , paszulyt, ebből kétfélét (a fagyóba) uborkát (befőzni), kígyóuborkát (salátába), répát , petrezselymet (párolni), mángoldot (szintén a fagyóba), cukkinit, pattiszont, spárgatököt (csak úgy a kamrába, mert már nagyok voltak és muszáj volt leszedni).
Ez nagyobb királyság mint az imádott zöldségboltomba beszabadulni.

(És kb ezért se nagyon jelentkezek mostanában újabb kreatív dolgokkal, de azért rajta vagyok már)

2012. július 8., vasárnap

Felkelés

Ma mikor 5-kor kellett (volna) felkelni, egyszerűen nem ment. Bezzeg az elmúlt két hétben alhattam volna tovább is, de mindig felkeltem még jóval 5 előtt, sőt volt , hogy 4 előtt is. Az mondjuk jó volt , mert legalább volt egy kis időm magamra, na meg hűvösben tudtam főzőcskézni, míg a család aludt.

Ma viszont alig tudtam kikelni az ágyból. Lilinek persze nem volt ilyen gondja, fél 6-kor úgy kukorékolt , mint egy kiskakas. Az elmúlt 2 hétben egyszer se kelt 7 előtt.

:-))