2012. augusztus 9., csütörtök

Tokajban még júliusban

a felejthetetlen táj sok-sok lépcső után
Lili mamikájával a múzeum tetőterében
A táj elképesztően szép. A bor múzeumot nagyon is érdemes  meglátogatni. A borok finomak, az ételek is.
Kell e több a kikapcsolódáshoz?

2012. augusztus 2., csütörtök

Sajtos-tejfölös-répakrém. Nyammmi!


Mivel most nagyon szépen terem a répa a kertünkben (nem úgy mint a tavalyi 5 darab), van mivel kísérletezgetni.
Most éppen ez került ki a boszorkány konyhámból.

A recept egyszerű: két nagy szál répát a vékonyra lereszeltem, kevertem hozzá egy fél tömlőssajtot, két evőkanál tejfölt, két kiskanál fokhagyma krémet (még jobb ha van otthon igazi fokhagyma, akkor 3 gerezdet kell belereszelni), egy kis fej hagymát apróra vágtam. Az egész masszát krémesre kevertem, pirítósra kentem. Paradicsomszeletekkel valami isteni.
Sokféleképpen variáltam már. Lehet beletenni majonézt, mustárt, kis paprikát. Igaz így nem túl diétás. De ha natúr joghurttal készítjük úgy már diétás is lesz.
Hűtőben napokig eláll, sőt egy kis hűtés után kifejezetten finomabb a meleg pirítósra kenve.