2012. december 31., hétfő

2012. december 25., kedd

Karácsonyi ajándékok 4: párna és sálak


karácsonyi hangulatban

egyszerű polár sálak körbe öltögetve



2012. december 24., hétfő

Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!


Karácsonyi ajándékok 3: redwork képek



Hímzett redwork képek (nem mereven ragaszkodtam, csak a piros színhez) piros szegéllyel, vlízzel hátlapolva. Nehezen vágtam bele, de megérte. Nagy örömet okozott menetközben, keresni megfelelő képeket,  készíteni, (nem egyedül csináltam, Lili sokat segített közben), végül büszkén nézegetni. Annyira megtetszett, hogy Lilinek is készül 3 kép a szobájába, de már a konyhába és a nappaliba is nézegetem a falakat, hogy ide meg ide is férne egy kép. :-)



2012. december 23., vasárnap

Karácsonyi ajándékok 2: marokelefánt és baba

marok elefánt, igazán kis méretben
és, hogy ne legyen egyedül az elefánt, kap maga mellé egy babát is

Karácsonyi ajándékok 1. : gyöngyfűzött ékszerek

készletben a fekete - fehér kedvelőinek . (ilyet majd magamnak is csinálok, mert megtetszett)

natúr divat: fagyöngyből

húúú ebből nekem is lesz , majd , majd valamikor

szettben: nyaklánc és duplasoros karlánc

itt a pöttyöket is én gyártottam

2012. december 12., szerda

Kolbászos muffin

Még hétvégén készült, igazi  "paraszt" süti. Igazi házi kolbásszal és füstölt szalonnával.



Tepsiben is kipróbáltam ezt a tésztát. Fini nagyon !!

2012. december 11., kedd

2012. december 10., hétfő

Sálból sapka-sál

Polár sapkát szerettem volna varrni Lilinek. Gondoltam mielőtt beruháznék új anyagok vásárlásába kipróbálom az elgondolásom az én régi polár sálamon, aminek a széle megállíthatatlanul göndörödik fel, minden vasalás ellenére.
A méretet és a mintát az őszi sapkája adta.



A régi sálam. Látszik is rajta, hogy a szélei , hogy fel vannak pöndörödve.

a minta sapka
 Szabás után egyszerűen egy cérna szállal a tetejét megkötöttem, egy díszesebb szalaggal masnisan átkötöttem. Nem varrtam át , mert így lehet állítani a sapka magasságán. A cérna szalag fogja erősen, nem csúszik szét,teszteltük már.
Díszítésnek a visszahajtott aljára egy pöttyös szalagot varrtam. A pöttyös szalagból kis virágokat férceltem, majd ezeket a sapkára varrtam. A sálamból még egy kis fülekre is futotta, nehogy fázzon Lili füle.
A fül részre megkötőt varrtam.
A kész sapka

 Mivel a sálamból futotta még anyag így Egy sál is készült Lilinek.
Volt neki már tavaly kiszabva polár anyagból több sál is. Egy nem kapott semmi díszt. azt dobtam fel egy kicsit, meg nagyobbítottam is rajta. Szimplán csak a meglévő sál szélére varrtam két darab anyagot, a varrás egy csipke szalaggal fedtem el. Ez a példány is kapott végül kisvirág díszeket. (Ha a kis gazdiján múlt volna, telis tele lenne virágokkal a sapka-sál is. Csak nekem nem volt kedvem annyi virágot gyártani. :-)))

2012. december 8., szombat

Fagyöngy és papírgyöngy

Natúr fagyöngyöt körömlakk pöttyökkel díszítettem. Hát igen, rubik kockára tettem száradni, mert minden oldalról könnyen rátudtam tenni a gyöngyöket.
 A papírgyöngyöt még csak most próbálgatom. Ezt átlátszó körömlakkal festettem körbe, hogy strapabíróbb legyen.Majd mutatok képeket a kész karkötőről is, de most per pillanat egy újabb kreatív technika szippantott be.


2012. december 6., csütörtök

Hűtőgép utoljára

A hétfőn ígért gép nem érkezett meg estig. Odatelefonálásomra ígérték kedd reggelre. Nem jött. Majd csak este negyed 6-kor. Én meg két napon keresztül vártam , otthon. Sehova se mentünk-mehettünk. Meg is tehettem, mert ""gyeses""vagyok, "ráérek várni otthon".

A legjobb az egészben, hogy legalább jó a hűtő, és olcsón is dolgozott a mester.

Most akkor korrekt vagy sem????

2012. december 1., szombat

Hűtőgép

A szerelő, aki tegnap 3 utánra ígérte magát, csalódottan távozott ma délután. Kis megjegyzések társaságában. Sorry, hiába mondtam neki, nekem kell egy hűtő, gyerek van a házban, hova tegyem a kaját? De azért még távozás előtt még elmondta, hogy van neki egy üzlete, ahol használt gépeket árul, menjek oda. ????
Ugyanis pont előtte  5 perccel vitte el a másik szerelő a gépet javításra, akit ma délelőtt hívtam. Miután elfogyott a türelmem tovább várni "a majd jövökre", hívtam valakit, aki meg is hallgatott , és sos meg is csinálja.
Hétfőn ki is derül  korrekt -e  a szerelő, és meg is tudja-e javítani,vagy mehetek valahonnan venni hűtőt.

És az mekkora pech már,

hogy pont az nap este döglik be a hűtőnk, mikor délután megérkezett és ki is fizettem a megrendelt páramentesítőt és dvd lejátszót.
:-(((((((