2012. augusztus 2., csütörtök

Sajtos-tejfölös-répakrém. Nyammmi!


Mivel most nagyon szépen terem a répa a kertünkben (nem úgy mint a tavalyi 5 darab), van mivel kísérletezgetni.
Most éppen ez került ki a boszorkány konyhámból.

A recept egyszerű: két nagy szál répát a vékonyra lereszeltem, kevertem hozzá egy fél tömlőssajtot, két evőkanál tejfölt, két kiskanál fokhagyma krémet (még jobb ha van otthon igazi fokhagyma, akkor 3 gerezdet kell belereszelni), egy kis fej hagymát apróra vágtam. Az egész masszát krémesre kevertem, pirítósra kentem. Paradicsomszeletekkel valami isteni.
Sokféleképpen variáltam már. Lehet beletenni majonézt, mustárt, kis paprikát. Igaz így nem túl diétás. De ha natúr joghurttal készítjük úgy már diétás is lesz.
Hűtőben napokig eláll, sőt egy kis hűtés után kifejezetten finomabb a meleg pirítósra kenve.

2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Először azt hittük, ez valami Lili-kaja, de három gerezd fokhagymánál már rájöttünk, hogy nem annyira..
Hát nem biztos, hogy ugrálnánk érte, valahogy a sárgarépa nem a kedvenc zöldségünk, de a kreativitásod előtt le a kalappal! :o)
Persze azért megkóstolnánk, ha Te mondod, hogy finom... :o)
Mi a sárgarépát sütve szeretjük nagyon, mikor bedobálja az ember a tepsibe a hús mellé, jó fűszeresen roppant kellemes.

Vica írta...

Hm , sütve is imádom .
Nekem nagy kedvencem a répa.
Bármilyen formában jöhet.:-)