2010. február 21., vasárnap

Ez a grissini még pénteken készült.



A sütögetés előtti nap pedig rámjött , hogy mindjárt itt a tavasz, amit minden évben nagyon várok. És kellene valami tavaszváró dekorációt készítenem, hátha hamarabb eljönne.
Úgyhogy kitaláltam, hogy filcből fogok készíteni ablakra-tükörre ragaszthatós díszt. Első körben ez lett belőle, a konyhát díszítik:

De vannak még kiszabva hasonló virágok,a szoba és konyha ablakába is szeretnék rakni belőle. Már csak meg kellene varrni őket. :-)
Csütörtökön , mikor már néhány virággal, csibével készen voltam, meg látogattak a keresztgyerekeim. A keresztlányom (nagggyon nőcis) egyből le is csapott a virágokra, a keresztfiam csak nézte. Kérdezem tőle:
- te is szeretnél valamit, csibét...
- szörnyet csinálj nekem-néz rám nagy bizalommal.
:-))
Kinek-mi a tavaszváró dekoráció. :-))
Megpróbálom, bár még szörnyet nem készítettem sose ( egy- két félre sikerült kreálmányt nem tekintve, de gyanítom, ő nem ilyenre gondol)

A lapos kenyérke még a grissinivel együtt készült (más tésztából). Most mondhatnám, hogy direkt ilyen lepényes kinézetűt akartam volna, de sajnos nem így van. Ez most így sikerült. :-(
De az íze egy kis szezámmagnak köszönhetően isteni finom.





A házi krémes nagy sikernek örvend nálunk, főleg a férjem részéről. Mivel ő is nagyon szeret sütni-főzni, ezt általában együtt szoktuk készíteni ( a rengeteg tojásfehérje felveréséhez pedig nélkülözhetetlen a férfi erő) .
A recept nagyon egyszerű. Bolti leveles tésztából 2 lapot sütünk (a nem fagyasztott leveles jobb), az egyiket darabokra vágjuk, ez lesz a süti teteje (így könnyebb szeletelni)
Közben 7 tojás fehérjéből el kezdjük a kemény habot felverni.
Ez a férjem feladata.
Én eközben 1 liter tejből, 10 ek cukorból,3 cs vaniliás cukorból, 3 cs vanília pudingból krémet főzök.
Ha a tojásfehérje a fejre fordított edényből nem csurog ki, akkor már jó kemény, és bele lehet kavarni a krémbe, ekkor még gyenge tűzön melegítjük a krémet. Ha már egyforma állagú, akkor lehet kenni a tészta lapra. Meg lehet szórni a felső lapot porcukorral , de nekem már így nélküle is elég édes .

Nincsenek megjegyzések: