2010. március 29., hétfő

A pocaklakónak készült

ez a kicsi elefánt. A szabásmintáját egy régi nők lapjában találtam. Kiss Éva Textilfigurák könyvéből rakták be az újságba. Volt ott egy kis lovacska is. Majd azt is szeretném elkészíteni a picinek.



Ez a kicsi marokbaba is neki készült,puha plüssből . De mivel sehol nem találtam a környéken bébi plüsst, így egy turkálóból szereztem be a szükséges anyagot, egy pöttyös pulcsiból.



És itt a pocakom:


:-))

2010. március 28., vasárnap

A Föld órája


kezdeményezéshez mi is csatlakoztunk tegnap este.
Lekapcsoltuk a villanyt, és gyertyafénynél beszélgettünk kicsit, aztán gyorsan jött az alvás. :-) A pocaklakónk is elfáradt, most nem ficánkolt sokat.Ő is gyorsan elaludt. :-)
Amin mondjuk nem is csodálkoztam, az egész napos kertészkedés után.Ugyanis a fél kertünket beültettük, de ez is 1 napunkba (mert volt 2 segítségünk is, anyu és az öcsém személyében) telt.
Mindenfélét ültettünk, de a lényeg most lett virágoskertem is. Tele árvácskával! :-)

2010. március 27., szombat

A heti termés

nem valami sok. :-)
Tegnap sütögetős kedvemben voltam, így született ez az isteni finom rakott krumpli, ami remélem, mivel hatalmas adag, kitart vasárnapig.




Valamint ez a nagy tepsi cseresznyés - diós tészta, amiből kapásból kettő tepsivel is sütöttem. Eredetileg egy meggyes muffin receptje, amit a netről szedtem, de át is alakítottam tepsis formájúvá, így sokkal finomabb lett. Szerintem. :-))
De sajna a még mindig kísérletezős kedvemnek köszönhető, hogy most egy kicsit laposabb lett a tészta: túl sok diót tettem bele. Bár ez csak a kinézetén ront, az ízén mindenféleképpen javít.


Kreatív vonalon se tudok nagyon sokat felmutatni. Bár most nem valami haladós dologgal kísérletezgetek.
A pocaklakómnak készítek fali képet hímezve. Nem tudom mennyire felismerhető: egy békakirály lesz a félig kész mű, bár még most egy bazi nagy tojásnak is elmenne, aminek lába nőtt.



Ez a takaró a férjemnak készül : tavaszi vagy inkább nyári takaró lesz. Elég egyszerű: méterben kapható polár anyagot vettem, és pelenkaöltéssel szegem körbe. Valamiféle hal mintát ( szeret horgászni a párom) szeretnék a takaró sarkaiba, hímezni vagy applikálni, még nem döntöttem el. Ez se egy haladós dolog, főleg, hogy ezt tévénézés közben szoktam csinálni, és mivel keveset tévézek, hát ez se sokat halad. Ezért lehet, hogy csak nyári takaró lesz belőle. :-(


Ez a következő tervem ( még csak papíron) : ez is egy falikép lesz a pocaklakónak, egy tündérke. Hááát nem a rajz tudásomról vagyok híres, az már biztos.
:-))

2010. március 20., szombat

Pénztárca

készült ezen a héten. Méghozzá kézzel varrt.
Nem a tökéletes mintapéldány, több hibát is felfedeztem, amit majd javítani kell. Sőt arra is rájöttem, hogy kézzel nem igen fogok többet pénztárcát varrni, mert a helyenként 6-8 réteget, nem is olyan egyszerű átszúrni ( a belső anyag ráadásul farmer).
Valamivel le kellett kötni a feles energiáimat, mással nem nagyon tudtam, max még a lakás egyik helyiségéből a másikba vándorlással, és még világos volt , olvasással. :-)
Mivel a héten nem nagyon volt áram nálunk, ugyanis az egész villamos rendszert felújítottuk. A villanyszerelő ráadásul nagyon megszerethetett minket, ugyanis az egész hetet itt töltötte, sőt még a vasárnapot is velünk akarja tölteni. :-((
Pedig úgy ígérte az elején, hogy két nap, és viszlát.....
Na , mindegy a fél ház már kész, minek köszönhetően tudom a netet használni, nem hagyom porosodni a klaviatúrát. :-)





2010. március 12., péntek

Húsvétra készülve

készítettem néhány apróságot filcből, az elfekvő filc készleteimet jócskán megcsappantva ezzel.

Néhány filc virág a tavaszra hangolva egy kis vázában landolt, hogy jobb kedvre derítsen.




A húsvétra készülődés jegyében tojások is készültek, többféle technikával díszítettem a filc anyagot. Valamint a tyúkól lakóit is megörökítettem az örökkévalóságnak. A legalsó képen látható, ahogy tulajdonképpen szerepelnek majd a húsvét ünnepén: kis kosárban várakozzanak, hogy igazi festett tojás költözzön melléjük, így várva a locsolókat. :-)
A két kis kosarat ajándékba adom anyunak, és mamának: náluk se várják a tojások a tyúkanyó nélkül a locsolókat. :-))



2010. március 8., hétfő

Filc apróságok, és egy újrahasznosítás

A felső képen szereplő táska már vagy két éve készült. Szerettem nagyon annak idején. De már vagy egy éve nem hordtam, közben másik táskába szerettem bele. :-)
Mostanában a kezembe került, és újból megtetszett. Csak egy baj volt vele, a díszítése már nem volt olyan tetszetős. Ezért gyorsan kitaláltam mit kellene vele kezdeni, és a gondolatot tett követte múlt pénteken este: kicseréltem a díszítő szalagokat, és leszedtem a (már most nem tetsző) gyöngy díszítést. Az alsó képen van az átalakulás.
Ezzel a kissé dekadens csipke szerű szalaggal díszítettem, és ebből a szalagból készítettem virágot, amit a zsebekre varrtam. Szombaton már le is teszteltem: hordható. :-)



A kis állatkák a pocaklakómnak készültek. Úgy gondoltam felvarrom őket egy szalagra, és a kiságyára fogom felrögzíteni valahogy vízszintesen, hogy tudja majd nézegetni. Ha nagyobbacska lesz : majd leszedem a szalagról, és akkor játszhat vele tovább.

href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBsAvz0MPSQUoGuf-BNvNdJl4wxcbkhX9_RrpjE4bpZfolkmsac-4zf6hji8EBgXHTXuRIbtkbtfhSg1tdPQmVR2o1o3pbJgf9GUFCLoEodhT7n1bQDn1r7cu53tTmI_Opl1gLENhzoTA/s1600-h/DSCI0014.JPG">

A kis kosárkában húsvét váró apróságok vannak. :-)