Én is szoktam puffancsot készíteni, de csak ha marad ki massza a rántott hús vagy tök után.
Ne de most gondoltam egyet és megpróbáltam rekonstruálni a kínai ízvilágot.
Az alap 4 tojás felverve , sózva, borsozva, majoranna, petrezselyem levél szórva bele. Ízlés szerinti répa, karalábé, pattiszon párolva-kockázva, kis sötétbarna szójaszósz, és édes chili szósz belekeverve. jó adag lenmaggal megszórva. (nekem megborult a zacskó rendesen, de én imádom a lenmagot), (szezámmagot is lehet használni).
Forró bő olajban gyorsan kisütni. Édes chili szószos joghurtos mártogatóssal fogyasztva isteni.
![]() |
a massza |
![]() |
kisütve nem csak látványos, hanem finom is. |
![]() | |
a joghurtos chilis mártogatós |
(nekem még jobban is ízlett mint a büfés változat.)
2 megjegyzés:
Hűha!!!
Kínaiban még nem kóstoltam, de Nálad nagyon ígéretes. ;o)
:-) Érdemes kipróbálnotok.
Megjegyzés küldése