2010. május 23., vasárnap

A nagy várakozás

Már minden összepakolva, menetre készen.
Az összes babavárós cucc összekészítve, várja a kis gazdáját.
Már csak a kiságyat kell készre szerelni, de ha minden jól megy holnap az is meglesz.
Csak a picurt várjuk.
De őt nagyon. :-)))

A jóslófájások jönnek-mennek, tartósan nem maradnak. De még egy kicsit jöjjenek-menjenek, mert megbeszéltem a picurral, hogy még egy kicsit türelmes lesz , és a következő hétvégét kivárja. Vagy inkább a 31-ét, ugyanis én akkorra várom. Bár a keresztfiam 25-re álmodta meg (ami holnapután van!!!! ).
Na majd meglátjuk kinek lesz igaza.

Mindenesetre én már tegnap azt álmodtam (meg még egy néhány éjszaka) , hogy a karomban tartom a lánykámat, csak az arcát nem tudom elképzelni magam előtt, még álmomban sem.

:-))))
Már elindult a visszaszámlálás.

2010. május 19., szerda

Ezt is

megcsináltam. Mintha valami nagy ördöngősség lenne. :-))
Íme a kész takaró-kispárna huzat:


Nem nagy was-ist-das, de nekem már igen. Nem nagyon tudok már a pocakomtól az asztal mögött megférni. :-))
Na de úgy néz ki, hogy hamarosan vége ennek az állapotnak is, ugyanis hétfő este és kedden délelőtt megjelentek a jóslófájások. Méghozzá elég keményen.
Hétfő este olyannyira elkezdődtek a méhösszehúzódások, hogy P. teljesen beparázott, hogy akor most szülünk vagy nem. Én persze nyugtattam, hogy ha nem múlik el , akkor bizony jön a Picur.
De el múltak a fájások, én pedig gyorsan összeraktam a kórházi táskámat (eddig babonából táskába nem raktam még a cuccokat, csak a szekrénybe pakoltam külön őket ).

Viszont mivel a megérzésem szerint jövő héten jön a baba, ezért szépen megbeszéltem a pocaklakóval, hogy jobb lesz neki is, ha még vár egy hetet. Nővekedjen, erősödjön még egy kicsit, meg hagyja , hogy beszerezzem a matracát, mert már csak az az egy dolog hiányzik.
Mivel tegnap délutánra abbamaradtak a jóslófájások is, és még most is egyben vagyok, azt hiszem hallgat rám, és vár még egy kicsit. :-)))

2010. május 15., szombat

Hűű, végre készen

vagyok a takaróval.
Így elsőre elég nehéznek találtam a vlízzel való munkát, vagyis inkább másodjára, ha a kicsi párnát is figyelembe vesszük.
A kiságyba való rácsvédőt méreténél fogva könnyebb volt kezelni a varrógép alatt. Dehát annak a hosszúsága csak 20 cm, míg a takaró mérete:120*80 cm.

Már csak a kiszabott huzatokat kell megvarrni rá.

Lassan már minden készen várja a picurt, aminek már itt is az ideje, hiszen már csak hetek vannak hátra és megérkezik közénk az új családtag. :-))) Már alig várom.

2010. május 14., péntek

Újabb babaholmi

lett készen.
Lassan már minden elkészülve várja a kis pincurkát. :-)
Ezúttal egy 2m 40 cm hosszú, és 20 cm széles rácsvédőt varrtam a kiságyba, hogy a fejét ne verje majd be.
Ez is aranyos mackó mintás anyagból készült, vlízzel bélelve. Lassan megtanulom kezelni a vlízt, de még mindig okoz meglepetéseket.

És menetközben jöttem rá, hogy valami oknál fogva az összes anyag, amit vettem különféle babaholmik gyártására, MIND mackó mintás. Hmmm, ez vajon mit jelenthet?
Pedig én nem is vagyok oda a macikért különösebben.
Valószinűleg csak annyi, hogy még kevésbé kedvelem a nyálas-rózsaszín barbi mintákat, a fiús minták ugye meg nem jöhetnek szóba, és mivel még én választhatok (ki tudja még meddig), maradnak a kettő közti színek, és minták, jelen esetben a mackó minták. :-)))


2010. május 9., vasárnap

De azért

én sem unatkoztam, míg a kályhát rakták.

Az új coolababy-s pelenkáknak varrtam egy oviszsákhoz hasonló tárolót. Amit vállfán a pelenkázó szélére lehet akasztani.
Háát, ilyet se csináltam még. Nem is bánom (bár van aki azt mondja, a táska varrás ennél bonyolultabb)
Mire megrajzoltam a szabásmintáját, és kivagdosgattam az anyagokat (szerencsére jó sok darabból csináltam)még a pocaklakó is megunta, és elkezdett rugdosódni. :-)
De kb 3 órás munka után kész van, éééésss nagyon tetszik. Meg is állapítottam, minden szerénytelenség nélkül, hogy most nagyon ügyes voltam. :-)))

Gondolom az igazi oviszsákokat valami zippzárral szokták zárni, de én direkt semmit nem raktam bele, mert a pelenkát egy nap jó sokszor kell kivenni belőle.

A mostani hétvégén

sem unatkozunk.
Még a szülés előttre beterveztünk egy nagyobb felfordulással járó dolgot: nevezetesen a cserépkályhánk átrakatását.
Megérdemli szegényke, mert télen igen jó szolgálatot tesz nekünk, ki is használjuk rendesen. A szobában az idén gázkonvektort nem is használtunk.
És egészen egyszerűen imádjuk a cserépkályha melegét!!!
Tehát a bébi születése előtt még muszáj volt , hogy megcsináltassuk, mert mire itt lesz a picur, még lehet , hogy be kell majd egyszer-egyszer fűteni.
Tavaly júniusban is , emlékszem (pont az esküvőnk előtt :-)) ), elég hűvösek voltak, szeles -esős volt az időjárás.

Így áll a kályha most, még félkész. Remélem holnap készen is lesz.

Ui: természetesen mivel a kályhás egy rendes pasas, ezért be is fejezte másnap a kályhát nekünk. :-)))
Majd egyszer teszek fel a kész kályháról is képet. Bár olyat mindenki látott, nekem is a belseje volt az érdekesebb.



Szerdán

megérkeztek a coolababy mosható pelenkanadrágok , amit neten rendeltem.

Ugyanis olyan sok jót hallottam a mosható pelenkákról, hogy elhatároztam , én is ilyet akarok használni, ha a picurkám megszületik.
Nagyon színesek, szépen kidolgozottak. (és itt nem a régi mosható tetra pelenkára kell gondolni ám!!)Nagyon-nagyon tetszik nekem. A párom is elismerően nyilatkozott róla (!), főleg miután megtudta, hogy én vállalom a mosási macerát, neki csak alkalmanként cserélni kell. :-))
Van belőle fiús-lányos szín: piros, rózsaszín, sárga, narancssárga, kék, zöld, és csak patentos, ill patentos-tépőzáras.
A baba 3 kg-os korától 15 kg-os koráig lehet használni, tehát gyakorlatilag míg szobatiszta nem lesz.
Majd kiderül , milyen teljesítményre képesek használat közben, és , hogy mennyire macerás a dolog mosási része.




Hát nem szuperül néznek ki????