2011. április 11., hétfő

Fesztiválturizmus keretében: Mangalicafesztivál





Szombaton Debrecenben jártunk Mangalicafesztiválon.
A férjem ugyanis nagyon szereti a malacokat.
Fantasztikus volt, azok a finom ízek, az illatok, a látvány. Nem ajánlott éhesen kimenni, mert azoktól a jó kis sültektől a nyáltermelés igencsak beindul. Lehetett mindenféléből választani. Voltak sült húsok, kolbászok, de volt házi rétes , pogácsa, sajtok is. Valamint zsanna-manna, és bonbonos sátor. Szóval jól belehetett volna vásárolni. És jó sok pénzt költeni.
Családilag mentünk, ugyanis vittük Lilit is. Az új babakocsijába jól bekötöttük a biztonsági övvel. Amire szükség is volt, mert iszonyatosan fújt a szél.:-)
De így legalább ő is megnézhette a malacokat. Amik nagyon aranyosak voltak, kis "dauerolt" szőrös vörös-fehér-fekete malacok.
Látni akartam milyen élénkek, de ez sajnos nem jött össze, mert gyanúsan nyugodt volt mind az egytucat malac. Feküdtek, mintha szunyókáltak volna.

Volt nagyon finom langalló is (az illata alapján legalábbis finomnak tűnt). El is döntöttem, hogy veszek magunknak, aztán le is tettem róla, mert egy tenyérnyi darab 800 (!) Ft volt. Ami Pistinek nem is elég, 3 darabbal számolva, hogy mindenki jól lakjon, igencsak drága ebéd lett volna.
Egyébként iszonyatos drága portékák voltak kint. Eléggé elszálltak az árakban. És nem csak a mangalica termékeket illetően, de a kézműves termékeket is tekintve. Úgyhogy nekünk ez igazán spórolós szombat volt mert gyakorlatilag nem vettünk semmit. :-)
A mangalica termékeket illetően könnyű volt megállni, na nem azért mert ne lett volna finom, hanem mert nekünk megvan a saját bejáratott termelőnk. Ráadásul mivel mi magunk is tartunk disznót, a nagy fagyasztónk még mindig tele van finom, saját, bio husival.

De azért érdemes volt elmenni, mert nagyon jól éreztük magunkat (az orkán erejű szél ellenére).







Nincsenek megjegyzések: