2013. május 24., péntek

Húsmentes fasírt

Vagyis hamis fasírt.
Sok mindenből lehet készíteni fasírtot a húson kívül, én most egy nagyon egyszerű receptet osztok meg.
Ami olcsó, gyors, nagyon finom, és a maradék száraz kenyeret is el lehet benne használni.

Hozzávaló 4 személyre egy ebédre:
-fél kg kenyér, 3 tojás, só, bors , pirospaprika, egy fej hagyma, kis fokhagyma, egy marék zsemlemorzsa, olaj.

A kenyeret be kell vízbe áztatni, jól összenyomkodni. Kb 15 perc ázás után jól kifacsarni a vizet belőle.
Kezdjünk forralni olajat egy lábosban. A kenyérmasszába a tojásokat, a kockázott (vagy aprított ) hagymát és fokhagymát,  és az ízlés szerinti fűszereket belekavarjuk. Kis fasírtokat formázzunk belőle , majd egy  maréknyi zsemlemorzsában forgassuk meg, és süssük aranybarnára mindkét oldalát a forró olajban. Finom ropogós lesz

Saláta, főzelék, zöldséges rizs mellé nagyon finom .


4 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Nyamiii! :o)

Vica írta...

:-) Az!

Belli írta...

Jól hangzik,biztosan ki fogom próbálni!Köszi a receptet:)

Vica írta...

Érdemes is!