2013. május 30., csütörtök

Befőzés: bodza is készül ám

ázik  a bodzaszörp

az áztatás végén a citrom szeletek a fagyasztóba kerülnek, további felhasználásra

a végeredmény: 4 liter bodzaszörp

4 üveg bodza zselé


Eléggé szeretjük a bodzát  a mi házunk táján, így készült szörp is, zselé is.
Egyszerű és olcsó befőzési mód.

A bodzazselékészítés:
a kész bodzaszörpöt jól főzzük fel , adjunk hozzá dzsemfixet ( literenként 1 csomaggal), főzzük még egy -két percig, majd üvegekbe öntsük. vizes vagy száraz dunsztba tegyük. A dzsemfix mellé nem teszek külön tartósítószert.
Vajas pirítós kenyérrel isteni. :-))))

2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Újabb nyálcsorgató bejegyzés! ;o)

Vica írta...

:-)))
Lesz még! :-))